Je ziet het volop op je heen: online shoppen is nog nooit zo populair geweest. Van schoenen tot speelgoed alles is online te vinden.
Bestellen is makkelijk en simpel,

Als je een website beheert, wil je natuurlijk dat je bezoeker je vinden.
Helaas is dat nog niet zo gemakkelijk, sterker nog het heel vaak lastig om op een specifiek woord gevonden te worden in Google.

Grote bedrijven hebben medewerkers in dienst die zich de hele dag kunnen bezig houden met het promoten van hun website. Daardoor zijn de grote jongens ook moeilijk te verslaan als het gaat om posities in Google.

Whitehat, gray hat en black hat

Google is heel duidelijk. Het bewust proberen te manipuleren van zoekresultaten kan genadeloos worden afgestraft. Waaruit bestaat dit manipuleren dan?
Voornamelijk door het zelf plaatsen van linkjes naar je eigen website en het gericht gebruiken van de zoekwoorden waarop jij gevonden wil worden.

Pas op: wat dit is spelen met vuur. Het zelf plaatsen van linkjes en een onnatuurlijk anchor-link profiel wordt door Google afgestraft.
Dit kan betekenen dat jouw website helemaal niet meer getoond wordt in de zoekresultaten.

 

Mogelijkheden om linkjes te plaatsen

Het is een beetje het kiezen tussen twee kwaden:

 • zelf linkjes plaatsen, waardoor je mogelijk wat stijgt bij Google met het risico afgestraft te worden
 • Focussen op de content, zoals Google wil maar niemand die je vind door de lage positie

Hieronder ga ik een aantal plaatsen noemen, waar je op eigen risico’s linkjes kunt plaatsen voor het promoten van je website.

 • Startpagina.nl
 • onlineshoppen.tipjes.nl
 • winkelenonline.site-nl.nl
 • mktassen.nl
 • voordelig-winkelen.goedbegin.nl
 • keuken.startkabel.nl
 • koelkasten.verzamelgids.nl
 • webwinkelwijzer.masenco.nl
 • huiseninrichting.goedbegin.nl

Ik zal de lijst in de loop van de tijd aanvullen met nieuwe mogelijkheden.

 

Jouw ervaringen met LinkBuilden?

Natuurlijk ben ik geïnteresseerd in jouw ervaringen en tips. Je kunt deze hieronder kwijt bij de commentaar functie.

 

 

 

 

Ben je niet meer goed ter been en heb je moeite om jezelf voort te bewegen? Dan is het niet alleen lastig om te lopen, maar kan het al helemaal lastig zijn om de trap te gebruiken om naar boven en naar beneden te gaan.

Sommige mensen hebben zo veel moeite met het beklimmen van een trap, dat zij nooit meer op de bovenverdieping van hun woning komen. Om te voorkomen dat dit ook bij jou gebeurt, kun je een traplift aanschaffen. Een traplift helpt je zonder enige pijn of moeite om de trap te beklimmen, zowel van beneden naar boven als van boven naar beneden, zodat jij je kunt voortbewegen in je hele huis. Heb jij ook behoefte aan een traplift?

Lees op deze pagina dan meer over dit apparaat en bepaal of de traplift wellicht ook iets voor jou is.

 

 

Zo lees je op deze pagina:

 • wat is een traplift precies?
 • wat de voordelen zijn van een traplift
 • wanneer je een traplift kunt gebruiken
 • welke soorten trapliften er zijn.

Daarnaast lees je of een traplift mogelijk is in een koopwoning, een huurwoning of beide soorten woningen en krijg je tot slot meer informatie over het proces van het plaatsen van een traplift. Met de informatie op deze pagina heb je dan ook alle traplift informatie die je nodig hebt om te beslissen of traplift kopen iets voor jou is.

 

De traplift: een korte introductie met traplift informatie

Een traplift lijkt misschien heel geavanceerd en een ingewikkeld apparaat, maar in feite is een traplift niets meer of minder dan een stoel met motoraandrijving. Deze motoraandrijving zorgt ervoor dat de comfortabele stoel langs een rail voert, die bevestigd is aan de trap. Zet je de motoraandrijving van de stoel aan, dan gaat de stoel van de traplift dus langs de rail omhoog of naar beneden (afhankelijk van waar de stoel zich bevindt). Zo kun je met een traplift gemakkelijk de trap op en af, zelfs als je last hebt van een fysieke beperking en nauwelijks kunt lopen.

Trapliften beschikken altijd over diverse veiligheidsvoorzieningen en voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen.

In plaats van zelf steeds de trap op en af te gaan met veel moeite en bovendien risico, kun je dus beter voor een traplift kiezen om gemakkelijk naar boven en naar beneden te gaan.

Een traplift is altijd geschikt voor één persoon. Het is dus niet de bedoeling dat je na traplift kopen met twee mensen tegelijk gebruik maakt van de traplift. Uiteraard kan dit wel om de beurt, maar de traplift kan geen twee personen dragen. Wat de traplift wel kan dragen, is bijvoorbeeld een wasmand, een tas met boodschappen of andere spullen die van beneden naar boven moeten of van boven naar beneden vervoerd moeten worden. Je kunt de traplift dus niet alleen gebruiken om zelf naar boven en naar beneden te gaan, maar ook om spullen te vervoeren.

 

De voordelen van traplift kopen

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een traplift in hun woning te plaatsen, want er zijn enkele voordelen verbonden aan traplift kopen. Het belangrijkste voordeel van het kopen van een traplift is het feit dat de bovenverdieping op deze manier altijd bereikbaar blijft. Sommige mensen moeten naar een verzorgingstehuis of naar een woning met één verdieping verhuizen omdat zij niet langer in staat zijn een trap te beklimmen, maar in feite is dit niet nodig. Kies je voor een traplift, dan kun je namelijk nog gewoon naar de eerste verdieping van je woning en is het absoluut niet nodig om jouw vertrouwde woonomgeving te verlaten voor een nieuwe woonomgeving.

Daarnaast heb je niet langer hulp nodig van een partner of familielid om de trap te bestijgen. Waar veel mensen die slecht ter been zijn leunen op de steun van een partner of familielid bij het bestijgen van de trap, is dit voor mensen met een traplift niet meer nodig. Hierdoor heb je niet alleen meer vrijheid (aangezien je niet meer hoeft te rekeken op steun van anderen, maar gewoon zelf naar boven kan), maar ontlast je bovendien jouw partner of familielid.installatie van een traplift

Tot slot weet je bij een traplift altijd zeker dat je veilig naar boven en veilig naar beneden kunt. Misschien lukt het je nog wel om de trap te beklimmen als je hier heel veel tijd en energie in steekt, maar is het wel veilig om jezelf op deze manier te verplaatsen? Als je eigenlijk niet meer goed kan lopen door bijvoorbeeld een fysieke beperking, is de kans groot dat je lelijk ten val komt als je toch besluit de trap te beklimmen. Kies je voor traplift kopen, dan loop je dit risico niet en kun je altijd veilig naar boven en naar beneden.

 

Wanneer heb ik een traplift nodig?

De mensen die doorgaans kiezen voor traplift kopen, hebben een fysieke beperking of zijn slecht ter been door ouderdom. Twijfel je of het aanschaffen van een traplift nodig is voor jou? Vraag jezelf dan niet alleen af of je nog gemakkelijk de trap kunt beklimmen, maar ook of je je nog veilig voelt als je de trap beklimt. Vind je het eigenlijk niet prettig meer om de trap te bestijgen, omdat je bang bent dat je ten val komt? Dan is het wellicht interessant om een traplift aan te schaffen, want niemand moet zich onveilig voelen in zijn of haar eigen woonomgeving.

 

Enkele situaties die aangeven dat jij klaar bent voor traplift kopen, zijn de volgende:

 1. Je kunt niet meer alleen de trap op, maar hebt altijd hulp nodig van je partner of een familielid.
 2. Je bent altijd bang dat je van de trap valt.
 3. Je doet er erg lang over om de trap te beklimmen en het beklimmen van de trap doet veel pijn en/of kost veel energie.
 4. Je komt bijna nooit meer op de eerste verdieping van je woning, omdat je de trap niet op durft of de trap niet wil beklimmen.
 5. Je moet verhuizen naar een verzorgingstehuis of naar een woning met één verdieping omdat je niet langer in staat bent om trap te lopen.

Bovenstaande situaties kunnen veroorzaakt worden door een fysieke beperking, maar ook door ouderdom.

Verschillende soorten trapliften

Als je kiest voor traplift kopen, heb je de keuze uit verschillende soorten trapliften.
De trapliften waar je uit kunt kiezen bij traplift kopen, zijn de volgende:

 1. Traplift smalle trap: een traplift smalle trap is een traplift die speciaal ontwikkeld is voor woningen met een smalle trap. Zo is het ontwerp en de manier van gebruik van deze traplift helemaal afgestemd op het feit dat de betreffende trap een smalle trap is, zodat de traplift goed functioneert in deze omgeving.
 2. Traplift draaitrap: een traplift draaitrap is een traplift die bevestigd wordt bij een trap met een draaiende vorm. Is jouw trap niet helemaal recht, maar zit hier een kleine of een grote bocht in? Ook dan kun je kiezen voor traplift kopen, want je hebt bij traplift kopen ook de keuze uit een traplift draaitrap.
 3. Traplift rechte trap: ook als je een rechte trap hebt, is het mogelijk om te kiezen voor traplift kopen. Het derde model traplift waar je uit kunt kiezen bij traplift kopen is namelijk de traplift rechte trap: een traplift die geplaatst wordt in woningen met een rechte trap zonder bochten.
 4. Traplift wenteltrap: tot slot is er de traplift wenteltrap. De traplift wenteltrap wordt geplaatst in woningen waar een wenteltrap aanwezig is, ofwel een trap met veel bochten. Ook als je deze trap in je woning hebt, kun je dus kiezen voor traplift kopen.

Door een professional in je woning uit te nodigen en jouw trap te laten bekijken, kan de professional jou adviseren welke traplift je nodig hebt in jouw woning. Dit kan dus een traplift smalle trap, een traplift draaitrap, een traplift rechte trap of een traplift wenteltrap zijn.

Traplift in koopwoning of traplift in huurwoning

Veel mensen denken dat je alleen kunt kiezen voor traplift kopen als je een koopwoning hebt, maar dit is absoluut niet het geval. Zo zijn er ook vele tientallen bedrijven die jou kunnen helpen met het installeren van een traplift als je een huurwoning hebt, zodat je een traplift in huurwoning krijgt. Je hoeft dus geen woningbezitter te zijn om te kiezen voor traplift kopen, maar kan bij het aanschaffen van een traplift ook kiezen voor een traplift in huurwoning. Wel is het plaatsen van een traplift in huurwoning wat meer werk, omdat je in dit geval natuurlijk ook toestemming nodig hebt van jouw verhuurder. Hij of zij is natuurlijk de eigenaar van het pand, dus voor het traplift kopen in een huurwoning heb je wel toestemming nodig van de verhuurder om een traplift in huurwoning te laten plaatsen.

Heb je een huurwoning en wil je een traplift plaatsen, dan is het dus zaak om eerst te overleggen met de verhuurder van het pand of dit mogelijk is. Je kunt in dit geval eventueel al om advies vragen van een trapliftadviseur, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf zo veel mogelijk informatie over een traplift installeren te verzamelen en met deze informatie naar jouw verhuurder te gaan. Eenmaal bij de verhuurder aangekomen, is het belangrijk dat je de verhuurder overtuigt tot traplift plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat de kosten niet voor de verhuurder zullen zijn, maar ook dat de geplaatste traplift weer gemakkelijk gedemonteerd kan worden. Heb je de verhuurder eenmaal overtuigd van traplift plaatsen, dan kun je daadwerkelijk aan de slag met traplift kopen en traplift plaatsen.

 

Traplift plaatsen: hoe werkt dat?

Heb je eenmaal hebt besloten dat je een traplift wil kopen, kan het proces van traplift kopen en traplift installeren echt beginnen. Hierbij worden diverse stappen gevolgd, zodat de traplift altijd goed geïnstalleerd wordt. De diverse stappen voor traplift plaatsen, zijn de volgende.

Stap 1: er komt een trapliftadviseur langs om te bekijken welke traplift je nodig hebt, maar ook om te kijken of jouw trap stevig genoeg is voor een traplift. In principe kan iedere trap een traplift houden, maar de trapliftadviseur komt toch altijd langs om de mogelijkheden van traplift installeren te bekijken. Overigens kan de traplift in 95 procent van de gevallen geplaatst worden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw trap niet geschikt is voor traplift installeren want deze kans is erg klein.

Stap 2: als er is bepaald welke traplift je nodig hebt en of jouw trap stevig genoeg is voor traplift plaatsen, kan het echte traplift installeren beginnen. Dit doet men door eerst de rails aan de trap te bevestigen, door eerst steunen op de trap te monteren met schroeven en hier de rails aan te bevestigen. Dit is een nauwkeurig werkje, waarbij er geen fouten gemaakt mogen worden. Je wil natuurlijk niet dat de rails los raakt van de trap, dus de trapliftadviseurs doen er alles aan om de steunen en schroeven op de juiste manier te bevestigen.

Stap 3: als de rails aan de trap bevestigd is, kan de stoel van de traplift geplaatst worden. Ook dit wordt gedaan door middel van stevige steunen en schroeven, zodat de traplift niet los kan raken.

Stap 4: als alle onderdelen bevestigd zijn, is de laatste stap het werkend krijgen van de traplift. Zo moet de motor in de traplift natuurlijk wel werken, omdat je anders niets aan de traplift hebt. De trapliftadviseurs die jouw traplift hebben geplaatst leggen eerst de elektriciteit voor de motor aan, om vervolgens alles te installeren en te testen. Het traplift plaatsen is pas klaar als de traplift helemaal werkend is en je deze meteen kan gebruiken.

Stap 5: de trapliftadviseurs zijn klaar met monteren, maar geven ook nog een gebruiksinstructie. Na deze gebruiksinstructie weet je precies hoe de traplift werkt en kun je jouw nieuwe lift in huis meteen gebruiken.

In totaal duurt traplift plaatsen voor een lift in huis ongeveer vier uur. Deze tijd besteden de monteurs niet alleen aan het traplift plaatsen, maar ook aan het geven van een handige gebruiksinstructie zodat je precies weet hoe de lift in huis werkt.

340 euro uitgeven aan de Kerst

De financiële crisis lijkt definitief achter onder te liggen. De financiële barometer van de ING is weer gestegen.
Huishoudens zijn een  stuk positiever over de economie en dat merk je direct aan de bestedingen.

Verwacht wordt dat de bestedingen van consumenten in 2016 twee keer zo hard groeien als in 2015.
In 2015 gaven huishouden gemiddelde op 170 euro  uit aan het kerstfeest. In 2016 wordt de grens van 300 euro overschreden.

Helaas is niet iedereen tevreden met de kerstcadeaus. Met 1 op de 7  kerstcadeaus zijn de ontvangers niet do tevreden.
Zo verdwijnen  ook in 2016 weer voor tientallen miljoenen euro’s aan ongewenste kerstcadeaus in de onderste la van de kast of in de vuilnisbak.

 

eieren en gezondheidIn onze keuken zijn eieren niet meer weg te denken.
We gaan standaard uit, dat we dan kippeneieren bedoelen.  Dit terwijl er nog andere soorten zijn die we door veel mensen gewaardeerd worden, zoals eendeneieren, kwarteleieren en struisvogeleieren.

In dit artikel ga ik eens in op het ei in onze keuken.

 • Is een ei gezond?
 • Hoe moet je het bewaren?
 • En wat zijn de misverstanden over het ei.

 

Is een ei gezond?

Een ei is grote bron van eiwit. Daarnaast bevatten eieren oververzadigde vetten (=goede vetten) en een klein beetje hoolhydraten.
De gele eierdooier bevat de meeste voedingstoffen, zoals  verschillende vitamines, foliumzuur, zink en ijzer. Hierdoor is een ei een prima vleesvervanger.

En als je de dooier weggooit, is een ei ook nog eens erg caloriearm. Eieren passen prima in een dieet als je er niet meer dan 3 per week eet.

Verschil tussen een bruin ei en een wit ei?

verschillende kleuren eierenEr zijn verschillende soorten eieren en op de verpakking zie we ook verschillende aanduidingen.
Is een bruin ei gezonder (net als bij bruin volkoren brood)?
De kleur van de eierschaal zegt niks over de smaak en gezondheid. Het is het ras van de kip dat bepalend is voor de kleur.

 

 

 

De stempels op een ei geven de herkomst aan 0 NL 12345.

Het eerste getal staat voor:

 • 0 = biologisch
 • 1 = uitloop
 • 2 = scharrel

De letters geven de landcode

En de derde  reeks cijfers het bedrijf waarvan het ei afkomstig is.

Ei in de koelkast?

Houd er rekening me dat een ei snel geur opneemt van andere producten in de koelkast.
Een ei kun je rond de 28 dagen bewaren. Maar let dus op andere producten, zoals kaas die sterk ruiken.

Met de drijftest kun je bepalen of een ei niet bedorven is. Pak een schaal met water en leg je ei er in. Blijft het ei drijven, dan moet je het niet meer eten.

 

Een ei hoort er bij

Een ei op zijn tijd is dus erg gezond. Zeker in combinatie met veel sporten zijn eieren een prima voedingsbron van eiwitten om te herstellen.
Ook is er een maatschappelijke trend van minder vlees. Ook als vleesvervanger is een ei een prima keuze.
Als je dan ook nog kiest voor een biologisch ei, dan ben je ook nog een diervriendelijk bezig.

Kortom een ei hoort er toch echt bij.

 

Auteur: Sandra Gubbels
Gebruikte informatiebronnen:
Productschap eieren
Voedingscentrum over eieren

 

 

De eenheid voor energie is kilowattuur (kWu).  Je ziet deze eenheid ook terug op veel energielabels  die standaard worden mee geleverd bij een nieuw huishoudelijke apparaat.
Maar wat betekent een kilo watt uur nu precies? Hoelang kun je er  mee doen? ….en wat kost het eigenlijk?

Wat is 1 kilo Watt uur (kWu)?

energielabel-koelkast-kwuOm 1 kWh te verbruiken moet een machine met een constant vermogen van 1 kW (kilowatt) 1 uur werken. Bij koelkasten en vrieskisten is dit makkelijk te berekenen, omdat deze apparaten altijd aanstaan.

In het voorbeeld hiernaast zie je bijvoorbeeld 280 kwu staan. Dit betekent dus dat dit apparaat 280 kWu aan energie verbruikt per jaar.

Wat kost 1 Kilo Watt uur?

Vandaag de dag (dec 2016) kost één kWu rond de 20 cent. Dit is inclusief energiebelasting , verschillende opslagen en BTW.  De accijnzen op energie maken een groot deel van de prijs uit. Een kale kWu kost namelijk rond de 7 cent!

Maar goed als je weet wat een kWu kost, kan kun je ook gemakkelijk de jaarlijkse energiekosten berekenen. In het voorbeeld van het energielabel: 280 kWU x 0,20 cent = 56 euro.

Hiermee kun je ook gemakkelijker berekenen of het interessant is om zuinigere apparaten te kopen.

 

Energieklasse op het label

Op het energielabel is al vaak kritiek geuit.  Het is voor fabrikant verplicht om het energielabel te verstrekken. Wat het verwarrend maakt is dat het label is voorzien van  de letters A+++ tot en met D.  Als je denkt dat je met een koelvriescombinatie met het label A een zuinig keuze maakt, dan heb je het mis.  Voor koelkasten en vriezers geldt bijvoorbeeld dat A+ de minst zuinige klasse is voor apparaten die nieuw op de markt worden gebracht.  Dit maakt het lastig om het label te lezen en de interpreteren.

 

Bespaartips die je zelf kunt doen

 

 

Auteur: Gijs Franssen
Gebruikte informatiebronnen:
Energie en bespaartips
Energielabel leren lezen

 

Iedereen heeft wel eens stress. Dat is ook niet erg, als het maar niet te lang duurt.herkennnen van werkstress
Stress wordt vaak veroorzaakt door het werk, drukke thuissituatie of een combinatie van deze twee.

In dit dossier gaan we het hebben over het herkennen van stress en wat je er zelf aan kan doen.
Van langdurige stress kun je ziek worden.

 • overspannenheid
 • burnout

Tips om stress te voorkomen

Tip 1: ga na wat je zelf kunt beïnvloeden

Bedenk als je veel stress hebt: ‘wat kan ik beïnvloeden?’
Richt je op de dingen waar je wél invloed op hebt!.

Tip 2: Zorg dat je voldoende slaapt

Stress zorgt ervoor dat je minder diep slaapt…en minder slaap zorgt dat je minder weerbaar wordt! Een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden.

Om stressklachten te verminderen is een goede nachtrust een ‘must’. Je voelt dat je energieker bent en beter met druk kan omgaan. Een mens heeft minimaal 8 uur slaap nodig om goed uitgerust aan de slag te gaan. Je komt eerder in slaap door s’-avond niet meer je tablet of mobiele telefoon te gebruiken.

Tip 3: Lach wat meer

Lachen vermindert stress en lachen is gezond.
Ga bewust opzoek naar moment waar je kunt lachen. Cabaret of een comedy.
Je zult merken dat je meer veerkracht krijgt.

Tip 4 Meer beweging

Lichaamsbeweging helpt om stress te verminderen. Ook al heb je geen zin (dat is normaal) en geen tijd (maak die dan).
Richt je op zaken die je tijdens het bewegen ziet:

 • wat voel je?
 • wat hoor je?
 • wat zie je bewust?

Zo kun je problemen beter los laten.

 

Auteur: Sandra

Gebruikte informatiebronnen:

https://www.arboned.nl/werknemer/werkstress

 

 

 

Getagd met , ,

koelkast-informatiebronnenDe koelkast en de vrieskist zijn de huishoudelijke apparaten die de hele dag aan staan. Lange tijd waren dit de grootste energie verslindende apparaten in elk huishouden. De laatste jaren hebben fabrikanten veel aandacht gehad om het energieverbruik van de koelkast met vriezer terug te brengen.

Dit heeft geleid tot zeer zuinige A++ of zelfs A+++ koelkasten, waarmee de energiekosten voor een gemiddeld huishouden tot meer dan de helft zijn terug gebracht.

Uit een enquête van MediaMarkt blijkt dat de populairste modellen zijn:

 1. koel vriescombinatie
 2. tafelmodel koelkast
 3. amerikaanse koelkast

Alle modellen zijn verkrijgbaar als inbouw of als vrijstaand model.

In Nederland zijn de meest verkochte merken:

Tips om je eten te bewaren

De meeste koelkast worden vanuit de fabriek standaard niet koud genoeg ingesteld. Het voedingscentrum adviseert om je koelkast in te stellen op 4 °C .
Op deze temperatuur groeien bacteriën groeien minder snel en is je eten dus langer houdbaar. Wil je weten of jouw koelkast goed is afgesteld.  Met een koelkastthermometer kun je zelf de temperatuur meten.

Daarnaast is aan te raden, eten zo snel mogelijk weer terug in de koelkast te zetten. In een warmere omgeving groeien bacteriën veel sneller.
Iets dat langer dan 2 uur buiten de koelkast heeft gestaan, kun je beter niet meer opeten.

 

Energieklasse en verbruik

Bij elke koelkast wordt verplicht het energielabel meegeleverd. De minst zuinige koelkasten die je vandaag de dag kunt kopen hebben het A label en de zuinigste exemplaren zijn voorzien van een A+++ energielabel.

Natuurlijk zijn de zuinigste modellen koelkasten en vriezers duurder in de aankoop. Of je de meerprijs er uithaalt kun je uitrekenen door het verschil  kWu om te rekenen naar euro’s.

verklaring energielabel uitgelegd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: Gijs Franssen

Gebruikte informatiebronnen:
Consumentenbond en tips
Amerikaanse koelkast A++ energielabel
Uitleg over energielabel van je koelkast


Getagd met , ,